2021-09-02 07:42:43• hírek • Agerpres

Florin Cîţu kormányfő menesztette Stelian Ion igazságügyi minisztert

foto: gov.ro
foto: gov.ro

Florin Cîţu kormányfő szerdán este bejelentette, hogy menesztette Stelian Ion igazságügyi minisztert.

A miniszterelnök a kormánypalotában tartott sajtónyilatkozatában közölte: elküldte Klaus Iohannis államfőnek a tárcavezető tisztségéből való felmentésére vonatkozó kérést.

Döntését azzal indokolta, hogy nem tűr meg a kabinetjében olyan minisztereket, akik ellenzik Románia modernizálását. Szerinte Stelian Ionnak nem sikerült érvényesítenie az akaratát a koalícióban. 'Nem tudta végigvinni a projektjeit. Példa erre a különleges ügyészség, amelyet nyolc hónap alatt sem sikerült felszámolnia' - érvelt Cîţu.

A miniszterelnök kijelentette, az USR PLUS megszegte a kormányprogramot azáltal, hogy 'lebénította a kormány tevékenységét, mert nem ért egyet a közösségek fejlesztésével'. Hozzátette, nem fogja megengedni, hogy 'a román népet zsarolják'.

A kormányfő hangsúlyozta, hogy Romániát fejleszteni kell. 'A románoknak nem kellene megszenvedniük azt, hogy az USR PLUS-nak csak kis számú polgármestere van. Felvállalom a döntésemet' - jelentette ki.

Emlékeztetett arra, hogy az Anghel Saligny országos beruházási program elindítását a Nemzeti Liberális Párt országos vezetősége vállalta fel. Hangsúlyozta, hogy ez nem a Helyi Fejlesztések Országos Programjának harmadik kiadása, mert ettől eltérő jellege van: aszfaltozásra, csatornázásra, víz- és gázbevezetésre nyújt támogatást. 'Ez a program Románia modernizálásának a szimbóluma' - fogalmazott a miniszterelnök.

Cîţu közölte, hogy olyan politikust javasol majd ügyvivő igazságügyi miniszternek, aki megérti azt, hogy Románia számára most az első számú prioritást a beruházások jelentik.

A miniszterelnök ugyanakkor arra kérte az USR PLUS-t, hogy ne lépjen ki a kormányból. 'Ez a koalíció köteles reformokat végrehajtani (...). Arról biztosítok mindenkit, hogy a közös kormányzást folytatjuk, és túllépünk ezen a helyzeten is, mert a közérdek, a románok érdeke fontosabb a politikusok érdekeinél' - jelentette ki.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: